DNA som här står för Det Nya Arbetslivet grundar sig i ett White paper som skrevs av Bill Gates redan 2005. Det handlar om att tekniken inte bara möjliggör helt nya arbetssätt utan det har förändrat hela vår livsstil där vi med hjälp av tekniken kan arbeta oavsett tid, rum och plats vilket underlättar när vi försöker få ihop livspusslet.

När Microsoft Sverige nyligen bytte kontor skapade de sina arbetsmiljö utifrån dessa idéer. De sitter i dag i Kista. Lite kuriosa är att de 2013 vann tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor.

Läs mer om Microsofts arbete med Det Nya Arbetslivet (DNA) http://www.detnyaarbetslivet.se

Vi ville skapa en arbetsplats som man vill komma till. Där det är enkelt att hitta den du söker, men som kanske framförallt uppmuntrar till spontana möten. Så du hamnar i den där situationen du inte skulle hamnat i om du suttit hemma. Som känns modern och som speglar våra kärnvärden. Vi vill att arbetsplatsen ska ge de som arbetar en varierad och inspirerande miljö. I allra högsta grad en mänsklig miljö, med möjlighet att göra egna val, att vara där du trivs bäst, och där du känner att du presterar bäst.